Jedeme Radotín, jedeme ...

KUŽELKY JSOU NEJATRAKTIVNĚJŠÍ  SPORT Z HLEDISKA AKTIVNÍHO PROVOZOVÁNÍ

Národní sportovní agentura

Národní sportovní agentura (NSA) je novým orgánem, který má od r. 2019 na starosti sport v ČR. Agendu sportu převzala od Ministerstva školství mládeže a tělovýchovy. Jejím cílem je dosáhnout harmonického sportovního prostředí, které bude vychovávat úspěšné vrcholové sportovce reprezentující naši zemi v zahraničí, ale i podporovat rekreační sportovce, pro které je pohyb relaxační aktivitou ke škole či zaměstnání.


Sportovní veřejnost, ale nejen ji, zaujaly výsledky analýzy, kterou NSA nedávno zveřejnila. A nutno říci, že zejména příznivce tzv. nejpopulárnějších sportů mnohdy zarazila a nesouhlasí s ní zejména proto, pokud by se její výsledky měly promítnout do financování jednotlivých sportů.

A tady jsou výsledky analýzy, kterou NSA nedávno zveřejnila. 

ATRAKTIVITA SPORTŮ

Z HLEDISKA AKTIVNÍHO PROVOZOVÁNÍ

Z DIVÁCKÉHO HLEDISKA

1. Bowling a kuželky 5,72
2. Tenis 5,23
3. Cyklistika 5,19
4. Lyžování 5,16
5. Stolní tenis 5,15
6. Plavání 4,98
7. Volejbal 4,83
8. Badminton 4,81
9. Šipky 4,75
10. Atletika 4,71
1. Lední hokej 7,47
2. Lyžování 6,85
3. Atletika 6,55
4. Tenis 6,40
5. Biatlon 6,28
6. Krasobruslení 6,25
7. Automobilový a motocyklový sport 6,05
8. Fotbal 5,96
9. Cyklistika 5,65
10. Rychlobruslení a short track 5,55

Tady je odkaz na celý průzkum

Každá analýza a její výsledky mají svoje pro a proti. Kdo by si však před jejím zahájením pomyslel, že přinese takovéto výsledky? Nás kuželkáře výsledky určitě potěšily a to bez ohledu na to, jak se to promítne do podmínek sportu v nejbližších letech. V každém případě nám, veřejnosti i příslušným orgánům analýza naznačila - POZOR nejsou tu jen Fotbal a Hokej, kde již delší dobu nepatříme mezi světovou špičku, a veřejnost to vnímá, ale jsou t i další sporty, které jsou lidem blízké a vychovávají šampiony i na mezinárodní scéně. Přečíst si můžete i článek na stránkách ČKA nebo rozhovor s předsedou ČKA.

Tzv, velké sporty troubí na poplach, což se můžete dočíst např. zde Lidovky.cz nebo i tady irozhlas. Ale i tyto názory jsou stejně zpochybnitelné, jako analýza NSA, kterou se snaží zpochybnit ...

Nedělejme si iluze že peníze a penězovody v minulosti nastavené se jen tak ze dne na den nasměřují jinak a jinam ... , Vždyť jde jenom o "PENÍZE". My svůj sport ale budeme mít pořád stejně rádi.



© SC Olympia Radotín - Poslední aktualizace 18.04.2024