Jedeme Radotín, jedeme ...

NOVÁ ČTYŘDRÁHA - ROZHOVOR S PŘEDSEDOU ODDÍLU


1. Na prahu roku 2020 je v Radotíně nová
    čtyřdráha - co to pro oddíl znamená?
4. Co nás čeká v jarní části soutěží?

Konečně jsme se dočkali, splnil se sen několika generací radotínských kuželkářů. Je to pro nás ohromná radost, naděje ale i závazek a odpovědnost do budoucna.
Po roce a půl, kdy všechna naše kuželkářská družstva od žáků až po seniory hrála bez výhody domácí dráhy, máme k dispozici nové moderně vybavené sportoviště.
Byly to opravdu těžké chvíle, ale překonali jsme je. Všichni se již těší na domácí prostředí a na to, jak to bude v Radotíně padat. Nebude to pro nás vůbec jednoduché i s ohledem na to, jaké finanční závazky k nové čtyřdáze náš oddíl má.

Mistrovské soutěže musí dohrát všechna naše družstva na kuželně v Braníku. Trénovat však budeme již doma, tady v Radotíně.
Máme tak čas zvyknout si na nové prostředí a dráhy a připravit se do nového ročníku.
Pokud to časově zvládneme, chtěli bychom po skončení soutěží ještě před prázdninami uspořádat otevírací turnaj a opět obnovit turnaj Old Boys.
Kuželna bude současně k dispozici i zájemcům z jiných pražských oddílů či družstev a také veřejnosti, kterou tímto zveme k nám.

2. Jaká je nová čtyřdráha? 5. A jaké teď budou sportovní cíle?

Z hlediska herního je naše nová čtyřdráha vybavena nejmodernější technologií od společnosti J&R Digital? Celkový projekt, podle kterého se celý areál realizoval jsme však mohli ovlivnit jen minimálně. Koncepce je tedy taková, jaká je. Řada věcí mohla být určitě lepší, ale to potkává i  jiné projekty. Určitě neočekávejte takové prostředí a zázemí, jaké je např. na Žižkově, přesto by naše nová čtyřdráha měla být pro pražské kuželkářské prostředí velkým přínosem.
Kuželna je opět umístěna v suterénu budovy postavené na místě staré. Veškeré sociální zázemní, šatny, sprchy, WC, jsou umístěny v přízemí, kudy se také vchází do budovy

Z krátkodobého hlediska si musíme nejprve zvyknout na nové prostředí a dráhy a opět se vrátit výkonnostně tam, kde jsme byli před pár lety.
Určitě očekáváme i nárůst členské základny ve všech kategoriích a příchod nových kvalitních hráčů, kteří nám pomohou naplnit  ligové ambice. Pro hráče z jiných oddílů jsou dveře otevřené.
Kromě družstev mužů a mládeže zvažujeme vybudovat i družstvo žen (aktuálně jich máme v oddíle již 7). Výrazně chceme také rozšířit práci s mládeží ve spolupráci se školami nejen v Radotíně, ale i v nejbližším okolí. Cesta za výsledky vede především přes práci s mládeží, o tom jsme se přesvědčili již v minulosti..

3. Jaké budou první kroky? 6. Slovo závěrem?

V nejbližších týdnech a měsících nás čekají dokončovací práce. Musíme ještě dobudovat zázemí přímo u nás v suterénu na kuželně. Čeká nás obložení stropu a také vymalování. To všechno bychom chtěli stihnout již v prvních měsících tohoto roku. Uvidíme, jak se nám to bude dařit. Po dokončení prací nás čeká kolaudace.

Velké poděkování patří všem, kteří pomohli tomuto projektu na svět a to i přes všechny problémy, emoce a splíny, které to s sebou neslo.
Jsme na počátku nové éry kuželek v Radotíně a bude jen na nás, jak s touto příležitostí naložíme. Chceme jít dál a teď již můžeme.




© SC Olympia Radotín - Poslední aktualizace 18.04.2024